De Wall Street Journal stelt dat Facebook vooraf aan de beursgang op een waarde wordt geschat van 85 tot 95 miljard. Dat zou betekenen dat de inschrijving op de aandelen in een bandbreedte wordt gedaan van net onder de 30 dollar tot rond de 35 dollar.

Facebook denkt bijna 10 miljard op te halen met het pakket aandelen dat aan de beurs wordt geplaatst. Dat lijkt niet veel gezien de totale waarde van het bedrijf, maar voor beursbegrippen is dat een groot pakket om in een keer te plaatsen, duidt The Next Web.

Speculanten verliezen nu al geld

Voor een flink aantal speculanten is die bandbreedte een fikse teleurstelling. Op de officieuze markt is ingeschreven op aandelen met een aankoopprijs die gebaseerd was op een veronderstelde waarde van meer dan 100 miljard dollar, zo beschrijft The Next Web.

Degenen die op de officieuze markt al hebben ingetekend voor een hoger bedrag per aandeel dan de maximaal verwachte 35 dollar, kunnen alleen maar hopen dat het aandeel op 18 mei direct door die bovengrens knalt. Anders zijn er al op de eerste beursdag verliezers op het “succesaandeel" Facebook. De beursgang van Facebook is op 18 mei.