Op Twitter doen duizenden mensen hun beklag over de downtime van 's werelds populairste sociale netwerk. Facebook lijkt van de aardbodem verdwenen. Niet iedereen ziet het nadeel van een niet werkend sociaal netwerk in. "De eerste wereld ervaart een plotse opleving van de productiviteit terwijl Facebook down is", merkt een Twitteraar op.

Uren instabiel

Volgens techblog Mashable is de service al enkele uren instabiel, ook op de Webwereld-redactie is de site op moment van schrijven niet bereikbaar. Het lijkt er dan ook op dat de netwerksite nu volledig onbereikbaar is.

Er is mogelijk sprake van een DNS-probleem, omdat de site http://69.63.181.12/ wel bereikbaar is. De site is echter niet functioneel, want inloggen is onmogelijk.

Facebook heeft 500 miljoen actieve gebruikers en is van tijd tot tijd instabiel, maar heeft lang niet zoveel problemen als een site als Twitter. Op dit moment is er nog geen reactie van Facebook over het hoe en waarom van de downtime.

Update 16.17 uur: In een reactie aan Mashable stelt Facebook. "We hebben problemen met de site waar sommige mensen last van hebben. Het resultaat is dat de site langzaam kan zijn of niet geladen kan worden voor sommige gebruikers. We werken eraan het probleem zo snel mogelijk op te lossen."