Een peiling van de dagelijks meest bezochte sociale netwerken brengt een aantal opvallende zaken aan het licht. Het door velen afgeschreven Hyves doet nog aardig mee en heeft met een aantal van 1,3 miljoen dagelijks zelfs twee keer zo veel bezoekers als Twitter. Facebook gaat zoals verwacht onbedreigd aan de leiding en heeft maar liefst 5 miljoen gebruikers op een dag, blijkt uit een meting van AppAppeal op aanvraag van Webwereld.

Snelle verschuivigen

Het kan hard gaan in sociaal medialand. Het tot voor kort grote MySpace haalt anno 2012 zelfs de top 10 niet meer. Ooit behoorde het sociale netwerk nog tot de best bezochte websites ter wereld. Tot het in maart van vorig jaar als een kaartenhuis inzakte. Nu blijkt dat er in Nederland slechts 14.000 dagelijkse gebruikers zijn overgebleven. MySpace is dan ook voorbijgestreefd door onder meer Badoo, Tagged en Schoolbank.nl.

Google+ niet te tellen

Grote afwezige in de lijst is Google+. Google claimt volgens de onderzoekers dat het sinds de lancering snel is gegroeid maar accurate cijfers zijn nog altijd niet te verkrijgen. Dat heeft volgens AppAppeal te maken met de domeinnaam. Onderzoek naar data traffic trekt namelijk de verschillende Google-diensten bij elkaar. Onlangs sprak Google zelf via manager Bradley Horowitz nog van wereldwijd 'enkele honderden miljoenen gebruikers'.