Dat meldt persbureau Reuters, dat zich baseert op een anonieme bron die kennis van de financi├źn van Facebook zou hebben. Het bedrijf houdt zijn resultaten geheim. De bron wist te melden dat de nettowinst van het eerste half jaar onderveer 500 miljoen dollar is.

Facebook heeft inmiddels 750 miljoen gebruikers die adverteerders maar al te graag willen bereiken. In de eerste negen maanden van 2010 verdiende het bedrijf 355 miljoen dollar (253 miljoen euro). Facebook zou dan ook verantwoordelijk zijn voor een derde van alle advertenties die op internet te zien is.

Geld verdienen met spelletjes

De bron wist niet te melden hoeveel van de omzet te danken is aan winst uit advertenties. Wel bekend is dat Facebook 30 procent van de winst opstrijkt bij het verkopen van virtuele goederen die je kunt gebruiken in spelletjes als FarmVille.

Ondertussen is een hevige concurrentiestrijd losgebarsten tussen Google en Facebook met betrekking tot het binnenhalen van adverteerders. De stijd barstte defintief los toen Google in juni sociale netwerksite Google+ lanceerde. Gezien de gelekte omzet- en winstcijfers heeft Facebook nog niet zoveel last van nog jonge Google+.