Papermaster wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte publiciteit na enkele incidenten rond de iPhone 4. Zo doken foto’s op van testmodellen nadat die ‘per ongeluk’ achtergelaten waren in cafés door ondergeschikten van Papermaster. Ook bleek het probleem van de nieuw ontworpen antenne van de iPhone 4 uiteindelijk een publicitair drama.

Apple bevestigt het vertrek van Papermaster aan de New York Times, maar heeft zelf op dit moment nog geen verdere verklaring gegeven. Papermaster wordt tijdelijk vervangen door Bob Mansfield, die nu verantwoordelijk is voor de ontwerpafdeling van de computerdivisie.

Ruzie IBM en Apple

Papermasters carriere bij Apple was kort, maar spraakmakend. Hij kwam in april 2009 van IBM naar Apple, maar IBM was daar niet bepaald gelukkig mee en stapte naar de rechter.

Die oordeelde dat Papermaster kon werken voor Apple, maar hij werd verplicht op gezette tijden met bewijs te komen geen zakelijke beslissingen te hebben genomen op basis van hetgeen hij vanuit zijn baan bij IBM aan bedrijfsgeheimen zou hebben kunnen weten.