Zo'n gouden handdruk zie je niet elke dag. Yahoo heeft zijn chief operating officer (coo) Henrique de Castro ontslagen na slechts 15 maanden, en moet ervoor bloeden. De Portugees krijgt maar liefst 58 miljoen dollar (zo'n 42 miljoen euro) mee, blijkt uit beursdocumenten die het concern deze week openbaarde, meldt de Washington Post.

Twee verklaringen

Het is niet geheel duidelijk waarom De Castro, die er niet in slaagde Yahoo's advertentiebusiness weer op de rails te zetten, zo'n enorme zak geld mee krijgt. Er zijn twee verklaringen: zijn ontslagvergoeding was gebaseerd op de aandelenkoers van Yahoo (die koers steeg het afgelopen jaar flink), dus kon hij cashen, ondanks zijn eigen falen.

Een tweede verklaring luidt dat De Castro een vergelijkbaar bedrag had kunnen opstrijken als hij bij zijn vorige werkgever, Google, was gebleven. Deze bizarre clausule zou hij dan in zijn contract hebben bedongen.

Business Insider duikelde een video op waaruit zou blijken dat Henrique De Castro niet geschikt was voor zijn baan. Oordeel zelf: