Het is de nachtmerrie van elke conferentie-organisator. Heb je alles geregeld, zoals mooie conferentieruimte, een stad waar hotels geen probleem zijn en goede aansprekende sprekers, komt er een boyband de boel verstieren.

Het gebeurde de organisatie van DjangoCon 2015. Vol trots kondigde de organisatie de eerste Europese versie van DjangoCon aan, in de eerste week van juni in het Engelse Cardiff. Maar toen sloeg het noodlot toe. De populaire boyband One Direction maakte bekend tijdens hun tour ook Cardiff aan te doen op 5 en 6 juni, precies tijdens DjangoCon.

Muziek is nog niet het ergste

Nu is de muziek al erg genoeg, maar dat is niet het probleem waar DjangoCon mee worstelt. Maar liefst 140.000 fans van de band sprongen als sprinkhanen op alle vrije hotelruimte, waardoor de vriendelijke Django-coders plots zonder enige kans op overnachtingen stonden.

Tegen The Register zegt organisator Daniele Procida dat het incident op zich wel grappig aandoet, maar dat hij er niet echt om kan lachen. De conferentie is twee dagen verplaatst en is nu eerder in de week. Degenen die zich al hebben ingeschreven maar nu agendatechnisch in de knel komen, krijgen hun geld terug.