Inmiddels is ook deze e-mailworm beteugeld, meldt de FBI. Op zaterdag sloeg de Amerikaanse federale recherche alarm.

Waar de Love Bug om liefde vroeg, komt deze worm zoeken naar een baan. De schadelijke elementen zitten verhuld in een CV. Daardoor zou velen verleid kunnen worden het attachment te openen. De officiële naam die Symantec de worm heeft gegeven is 'W97M/[email protected]', de bijnaan is toepasselijker: 'Killer Resume'.

Volgens de FBI werd de vernietigende CV op vrijdag voor het eerst aangetroffen. Enkele getroffen bedrijven moesten hun mailsystemen uitschakelen. De worm verspreidt zich via het adresboek van Outlook. In de onderwerpregel staat de tekst: 'Resume – Janet Simons'. In de bodytekst introduceert Janet zich met een paar regels in het Engels gestelde tekst.

De sollicitatie gaat vergezeld van een bestand met de naam Explorer.doc of Resume.doc. Zodra het attachment wordt geopend worden bestanden op de harde schijf gewist. De computer moet vervolgens opnieuw geïnstalleerd worden, zegt Symantec.Eerdere relevante berichten: Update van Outlook een week vertraagd (26 mei 2000) Computer Associates signaleert Melissa-achtige worm (26 mei 2000) De anticlimax van het destructieve VBS/NewLove (22 mei 2000)