De banken zouden volgens persbureau Bloomberg hackers hebben ingehuurd om Iraanse servers onklaar te maken. JPMorgan Chase zou in een besloten vergadering begin 2013 hiertoe besloten hebben, al worden deze aantijgingen door de zakenbank ontkend. Banken zouden zeer benieuwd zijn naar wat Iraanse hackers in 2012 van ze gestolen hebben.

In de Verenigde Staten is terughacken verboden. Een counteraanval mag alleen gelanceerd worden met goedkeuring van president Obama. Twee weken geleden keurde Obama een "proportionele reactie" op Noord-Korea goed vanwege de eerdere Sony hack waarbij hackers ingehuurd door het Aziatische land zouden zijn betrokken. Enkele dagen later viel het internet in het land van Kim Jong-un weg, maar wilde het Witte Huis noch ontkennen of bevestigen daarvoor verantwoordelijk te zijn.

Stuxnet zou aanleiding zijn

In 2012 werden onder andere Bank of America, JPMorgan Chase en Citigroup onder vuur genomen met DDoS-aanvallen die de websites en netwerken van de banken platlegden. Iran zou de acties ondernomen hebben vanwege opgelegde economische sancties en beschadiging van kerncentrales door het Stuxnet-virus.