Het is voor het eerst dat een pornozender de rechten van een voetbalwedstrijd binnensleept, zo meldt de Telegraaf. Bestuurslid Antonio Crispino van Conto TV heeft de smaak in ieder geval flink te pakkenm want hij verklaarde ook de rechten van andere UEFA Cup-duels van Italiaanse clubs te willen bemachtigen, evenals de uitzendrechten voor de Italiaanse eerste divisie, de serie B.

Voetballiefhebbers moeten 10 euro neertellen voor een abonnement op Conto TV om de wedstrijd te kunnen zien. Jeugdige kijkers hebben pech; voor Conto TV-uitzendingen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

De wedstrijd tegen Fiorentina, die op 20 september in Groningen gespeeld wordt, is overigens al uitverkocht. FC Groningen was niet bereikbaar voor commentaar op hun aanstaande optreden op het Italiaanse themakanaal

Google Earth

Groningers die de verrichtingen van de voetbalclub niet volgen, kunnen via internet eens een nadere blik werpen op hun stad. Het Groningse marketingbureau Traffic4u heeft namelijk twaalf gezichtsbepalende gebouwen in de stad, waaronder de Martinitoren en het Groninger Museum, gedetailleerd en driedimensionaal nagebouwd in Google Earth.

De twaalf gebouwen zijn de eerste in een reeks die deel uitmaakt van het project Groningen3d dat het marketingbureau samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool heeft opgezet. Doel van het project is het driedimensionaal modelleren van kenmerkende Groningse gebouwen.