Volgens de statistieken van Marktplaats krijgen we van Sint Nicolaas massaal tweedehands iPads of een Android-tablet van Samsung. Ook de andere apparaten van beide leveranciers, zoals smartphones, zijn populair.

Marktplaats baseert dat op het zoekgedrag in deze weken vlak voor de Sinterklaasviering. De kans is overigens groot dat u in plaats van zo’n coole gadget een huispak in uw surprise vindt, zo blijkt verder uit de cijfers van Nederlands grootste vlooienmarkt.

Kinderen krijgen gebruikte Playstation

Verder wordt voor de kinderen gezocht naar tweedehands spelcomputers, waarbij de rubriek Sony Playstation het meest wordt bezocht. “Waarschijnlijk zijn veel mensen op zoek naar een gebruikte spelcomputer die vooruitlopend op de lancering van de nieuwe Playstation 4 alvast wordt aangeboden”, denkt Marktplaats.

De bezoeken aan Marktplaats gebeuren steeds meer met de smartphone, blijkt. Of met de tablet natuurlijk. In november was het mobiele bezoek drie maal zo hoog als een jaar eerder. In november 2012 werden nog 19 miljoen mobiele bezoeken opgemerkt, nu zijn dat er al 61 miljoen. De totale vraag en aanbod in speelgoed op Marktplaats in de Sinterklaasperiode is een kwart hoger dan een jaar eerder.