Vanaf vandaag mag Ferry Wenning zich twaalf maanden lang Sysadmin van het jaar noemen. Ferry is als eerste geëindigd bij twee van de drie juryleden. Op het andere lijstje stond hij op de tweede plaats. Daarmee is hij vrijwel unaniem verkozen tot titel Systeembeheerder van 2010.

Complexe omgeving

Wat vooral voor Ferry Wenning sprak was de diversiteit van de omgeving die hij beheert, met Windows, Linux, FreeBSD, Solaris en zelfs QNX. John Eijgensteijn heeft het over een ‘complexe en diverse architectuur’. Verder komt Ferry op hem over als betrouwbaar en met hart voor de zaak. Bovendien wil Ferry graag groeien in zijn eigen tempo. Bij Bahtiyar Koçan van Compu’Train staat Ferry hoog op de lijst vanwege de gebruikte technieken, de creativiteit en daarnaast vanwege zijn communicatieve vaardigheden.

Ferry is opgegeven door twee van zijn collega’s. Volgens Jeroen van der Veen is Ferry eigenlijk de anti-systeembeheerder. “Hij staat namelijk wel altijd voor iedereen klaar, is wel oplossingsgericht en denkt wel graag buiten zijn straatje.” Of dat nu recht doet aan de systeembeheerder in het algemeen valt te bezien, maar het laat in ieder geval zien dat zijn gebruikers met hem weglopen. Cor Perisutti is eveneens erg tevreden. “Alles werkt, en als er problemen zijn dan komt hij om ze op te lossen”, zegt hij over Ferry.

Flexibiliteit van het thuisfront

Ferry is al meer dan 12 jaar in dienst van KVSA Webservices. Director Telecommunicatie Jan Gijs Koppe had woensdag een vergadering belegd met Ferry. Dat was echter eigenlijk gewoon een smoes die ervoor moest zorgen dat Ferry niet toevallig even weg was.

Samen met zijn collega’s zat hij dus in vergadering toen de delegatie van Techworld en Neomax binnen kwam vallen om hem te huldigen als Sysadmin van 2010. De overval kwam voor hem als een complete verrassing, maar hij was erg blij met de erkenning en de prijzen die hij kreeg uit handen van Linda de Ridder van Neomax en Sander van der Meijs van Techworld.

Jan Gijs Koppe nam het woord en feliciteerde hem. “Je verdient het ook, vanwege je toewijding en je flexibiliteit”, zei hij. Die flexibiliteit kon volgens Koppe niet los gezien worden van de flexibiliteit van het thuisfront. Ferry is namelijk op 12 juli vader geworden van een gezonde dochter. Daarom werd Ferry vanuit KVSA een avond aangeboden met zijn Therese, compleet met oppas voor het pasgeboren kind. Vervolgens werd de champagne open getrokken.

Datacenter

Vervolgens was het tijd om het datacenter van KVSA te bekijken. Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een nieuw pand. Jan Gijs Koppe vertelt dat alle muren er uitgebroken zijn en dat alles opnieuw is gemaakt. Daarbij is alles zo professioneel mogelijk ingericht, en dat blijkt als we de kamer van de beheerders binnenkomen. Wat als eerste opvalt zijn de schermen die aan het plafond zijn opgehangen met de output van de verschillende monitoren. En natuurlijk de grote pinguin met een stropdas aan en met een bordje IT Manager om zijn nek.

In de serverruimte wacht ons echter een grotere verrassing. Daar krijgen de woorden van Jan Gijs Koppe een andere betekenis. Hij vertelde dat een klant over KVSA zei dat ze niet het grootste datacenter hadden van aparte bedrijven, maar wel het meest professionele. Het blijkt er inderdaad heel erg professioneel uit te zien, met twee koude gangen die er precies zo uitzien als in grote datacenters, alleen dan wat korter. Verder zijn er allerlei noodvoorzieningen, van een gigantische UPS tot en met een groot noodaggregaat op het dak.

Bron: Techworld