HP heeft de aandeelhouders van het bedrijf voorgelogen over de plannen die het had met het besturingsysteem WebOS dat het in 2010 in handen kreeg bij de overname van Palm. Het bedrijf deed het in de pers en op aandeelhoudersvergaderingen voorkomen of het wilde plannen had met een stortvloed aan apparaten met WebOS erop; van PC's tot aan printers. Maar uiteindelijk bleek niets van dat alles.

HP wist al dat het niets zou worden

Pijnpunt voor de aandeelhouders is dat HP al donderdsgoed wist dat het niks zou worden met WebOS en dat intern ook communiceerde. Eventuele apparaten zouden niet al in 2011, maar mondjesmaat en mogelijk pas in 2013 op de markt komen. Uiteindelijk kwam zelfs dat er niet meer van.

De aandeelhouders, grotendeels pensioenfondsen en andere institutionele beleggers, sleepten HP voor de rechter en die zaak is nu in den minne geschikt voor een magere 57 miljoen dollar, meldt The Verge.

WebOS werd door HP uiteindelijk maar vrijgegeven aan de open source-gemeenschap en daarnaast werden de rechten en het ontwikkelteam verkocht aan LG. Dat brengt tegenwoordig TV's met WebOS op de markt.