Faalactie in optima forma: de filmindustrie van de Verenigde Staten eist van de (Europese) torrentsites dat zij "binnen 24 uur" stoppen met het presenteren van downloadmogelijkheden voor copyrightbeschermde content. Want anders volgt er actie!

De brief komt van de Europese afdeling van de MPA, de belangenvereniging van de filmindustrie en dreigt met allerlei juridische stappen die het zou kunnen nemen binnen de Europese wetgeving.

Brief komt vanuit BREIN

Ondertekenaar van de brief is Jan van Voorn, het hoofd handhaving van BREIN en de baas van alle rechercheurs van die Nederlandse auteursrechtenpolitie. In de brief wordt niet alleen verwezen naar illegale downloads van films en tv-series, maar ook het verboden gebruik van filmposters en ander promotiemateriaal.

De torrentsites zijn blijkbaar niet onder de indruk. Volgens Torrentfreak heeft tot nu toe één aanbieder van torrents de handdoek in de ring gegooid, maar dat is een klein visje, micromkv.com. Onduidelijk is welke juridische acties vanuit de filmindustrie nu volgen.

Hieronder (via TorrentFreak) een afbeelding van een van de e-mails van de MPA.