De videodownloaddienst, die Amazon Digital Video gaat heten, biedt films aan op basis van abonnement of per losse verkoop. Amazon is niet van plan om muziek als download aan te bieden, wellicht vanwege de dominante positie van Itunes, zo meldt Macworld.

Om de filmbeleving compleet te maken, kunnen Amazon-gebruikers nu ook popcorn in hun digitale winkelwagen stoppen. The Guardian meldt dat Amazon begonnen is met de verkoop van zo'n 14.000 houdbare levensmiddelen. Amazon-oprichter Jeff Bezos omschrijft de digitale supermarkt als 'een winkel gevuld met producten die je nodig hebt en die je graag wilt hebben; dagelijkse boodschappen en leuke nieuwe snacks'.

Experts op het gebied van webwinkels zijn verbaasd over de toetreding van Amazon tot het levensmiddelen-segment. "De levensmiddelensector zet jaarlijks 500 miljard om, en Amazon heeft daar nooit in meegedeeld. Maar economisch gezien weet ik niet of het een logische stap is", aldus internet retail-expert Sucharita Mulpuru van Forrester Research. Critici vrezen dat Amazon zijn sterke positie als verkoper van boeken, muziek en dvd's in gevaar brengt, aldus The Guardian.