Het gaat daarbij bijvoorbeeld om films als 'Harry Potter and the Goblet of Fire' en 'The Matrix' en tv-programma's als 'Babylon 5' en 'Dukes of Hazzard'. Warner Bros. en Bittorrent zullen de samenwerking dinsdag bekendmaken. Het aanbieden van films en programma's gaat deze zomer van start.

Hoeveel het gaat kosten om films en tv-programma's te downloaden, is nog onbekend. Maar wellicht zullen die prijzen lager zijn dan voor dvd's. Tv-programma's zullen mogelijk voor 1 dollar per stuk worden verspreid. "We hebben te maken met een gebruikersgroep die is gewend om niet te betalen voor content", aldus Ashwin Navin, president van Bittorrent, tegenover The Wall Street Journal.

Bittorrent wil zich volgens Navin distantiëren van het inbreuk maken op auteursrechterlijk beschermd materiaal. In november sloot Bittorrent al een deal met de Amerikaanse filmindustrie over het verwijderen van links naar films van de site van Bram Cohen, de maker van Bittorrent.

Destijds werd ook al duidelijk dat Hollywood interesse had om het torrent-netwerk in te zetten voor het distribueren van films. Investeerders staken om die reden ook al miljoenen dollars in het bedrijf van Cohen. De verwachting is dat meer filmstudio's het voorbeeld van Warner Bros. zullen volgen.

Cohen ontwikkelde Bittorrent in 2001. Het open-sourcesysteem is vooral populair voor de verspreiding van grote bestanden. Internetters gebruiken het daarom onder meer voor het uitwisselen van films en software.