Het Arnhemse bedrijf Cable1 sluit in opdracht van grote isp's als KPN, UPC en Versatel netwerk- en telefoonverbindingen bij consumenten en bedrijven aan.

Uit gegevens van de rechtbank van Arnhem blijk dat moederbedrijf Cable1 en de dochters Cable1 Installatietechniek en Cable1 Connections & Networks eerder dit jaar al uitstel van betaling hebben aangevraagd.

Begin maart zal er een speciale crediteurenvergadering worden gehouden op het kantoor van Cable1. Volgens De Financiële Telegraaf worden de mogelijkheden voor een doorstart onderzocht.

Cable1 zou een schuld van 3,8 miljoen euro hebben. Bijna de helft hiervan zou het bedrijf verschuldigd zijn aan de Belastingdienst.

Volgens DFT heeft het bedrijf al maanden liquiditeitsproblemen en heeft het zelfs de salarissen van december niet betaald.

KPN, een van de klanten van Cable1, maakt zich vooralsnog geen zorgen over mogelijke gevolgen en een eventueel faillissement. "Als er zich problemen voordoen, dan zullen we naar een oplossing zoeken", zegt Bram Oudshoorn, woordvoerder van KPN. "Er zijn meerdere installatiebedrijven die dit doen."