De man bood op sites als Ebay.nl, Speurders.nl en Marktplaats.nl vele duizenden illegale zelfgebrande dvd's aan, aldus stichting Brein. De piraterijbestrijder was de man al maanden op het spoor en deed aangifte bij FIOD-ECD.

Onder verschillende namen plaatste de man voortdurend nieuwe advertenties. Hij bood zowel oudere films aan als films die nog niet eens in de Nederlandse bioscoop draaiden. In de woning van de man werden ongeveer tweeduizend illegale gekopieerde dvd's aangetroffen en een grote hoeveelheid dvd-hoesjes.

Brein vermoedt dat de aangetroffen kopieën als bronkopie dienden. De stichting stelt dat het gebruikelijk is dat 'dvd-r-piraten' kopieën op bestelling branden, op basis van bron-dvd's of computerbestanden.

"Dit is een grotere speler als het gaat om het via internet aanbieden van illegale dvd's, dus het is goed dat die er nu tussenuit is", aldus Brein-directeur Tim Kuik. De man gaf herhaaldelijk geen gehoor aan sommaties van Brein en vervolgde zijn praktijken. "Sommige mensen denken dat ze anoniem zijn op het internet, maar dat is een misverstand", zo verklaart Kuik tegenover Webwereld.