De release van de definitieve versie van Firefox 4 is opnieuw uitgesteld. Na de recent uitgebrachte bèta tien zou er nog één testversie (bèta) volgen en dan de bijna-definitieve release candidate. De open source-ontwikkelaars van Mozilla stuiten echter nog op bugs en dus is een twaalfde bèta nu in de planning opgenomen.

Constant verversen

Eén van de bugs waar Firefox 4 mee kampt, is een verversingsfout bij gebruik van Hotmail. De browser raakt vast in het telkens verversen van Hotmail-pagina‘s. Bèta-testers melden dit bij het overzicht van de error-reporter die is ingebouwd in de bèta’s van Firefox 4. Microsofts webmaildienst is daar met voorsprong het meest genoemd bij de vastlopers van de open source-browser.

Het Hotmail-probleem steekt pas sinds kort de kop op. Technisch gezien is het ook geen bug in Firefox, maar een fout die wordt veroorzaakt door een wijziging in de code van Hotmail. Firefox-ontwikkelaar Mozilla heeft dan ook medewerking van Microsoft nodig om dit probleem op te lossen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. Mozilla wil geen uitzondering in de Firefox-code voor dit Hotmail-probleem maken, aldus ict-blog Hexus.net.