De opvolger voor het zes weken oude Firefox 6 is al te downloaden. Huidige gebruikers krijgen de nieuwe versie in de loop van de tijd aangeboden als update. Firefox 7 start sneller dan Chrome, maar moet Opera nog wel voor laten gaan. Firefox 7 laadt tabbladen sneller in dan Chrome, maar is minder snel dan Internet Explorer 9 en ligt ver achter op Opera.

JavaScript, geheugengebruik

Dit blijkt uit tests die zijn uitgevoerd door techsite Lifehacker. Daarbij is Firefox 7 vergeleken met Chrome 14, IE 9 en Opera 11.51. De browsers zijn getest op Windows. Apple's Safari is buiten beschouwing gelaten, terwijl die browser wel op Windows beschikbaar is.

Op het gebied van JavaScript-performance is en blijft Chrome de snelste browser. Firefox 7 is met flinke achterstand tweede, op de voet gevolgd door IE9 en Opera 11. Qua geheugengebruik is de Mozilla-browser flink vooruit gegaan: versie 7 verbruikt weinig geheugen, maar deelt de eerste plaats hier met Opera. De geheugentest is uitgevoerd met en zonder plug-ins (extensies) en met een enkele webpagina en met negen tabbladen geopend.

Chrome laatste

Op basis van Lifehackers puntentelling is Opera 11.51 de beste browser, gevolgd door Firefox 7, IE 9 en tot slot Chrome 14. De Google-browser heeft die laatste plaats mede te danken aan het niet kunnen afmaken van een css-test (cascading style sheets). Volgens Lifehacker is Chrome in de loop der tijd wel logger geworden, waarbij het verwijst naar een eerdere test met Chrome 11.