Door de processen te splitsen draait de browser stabieler en maakt Firefox beter gebruik van steeds meer voorkomende multiprocessor systemen. Dit blijkt uit een wiki van Mozilla waarin uiteen wordt gezet hoe Firefox meer op Chrome moet lijken. In de vierde fase van de ontwikkelfase moeten "verschillende processen on demand draaien per tab, tabsgroep of domein".

Door de aparte processen reageert de gebruikersinterface beter, redeneren de ontwikkelaars. Met het invoeren van die functionaliteiten gaat Mozilla Chrome achterna. Google heeft Chrome juist ontworpen met beveiliging als één van de voornaamste eigenschappen.

Fase vier

Zo draait Chrome verschillende tabbladen als gescheiden processen. De verschillende elementen binnen een webpagina en dus in één tab zijn daarmee niet gescheiden beargumenteerden onderzoekers van Microsoft eerder. De softwaregigant werkt aan een "nog veiligere browser" met de codenaam Gazelle. Tot nu toe wordt hier alleen onderzoek naar gedaan.

Chrome heeft ook een mogelijkheid voor proces-per-site, waarbij naar de oorsprong van de content wordt gekeken. Die optie staat niet default aan. Hoe ver Mozilla gaat met het scheiden van processen is nog niet bekend. Wanneer de nieuwigheid door de browsermaker gebruikt zal worden ook niet. Het scheiden van de processen gebeurt in fase vier van het project. Naar verwachting is fase 2 in november 2009 afgerond.