Eerder deze maand besloot Mozilla om de versienummers in het About-venster van Firefox in de toekomst weg te moffelen. De open source-browser zou daar alleen nog melden wanneer het voor het laatst heeft gecontroleerd op updates en of de nieuwste versie draait.

Miscommunicatie

Dit leidde tot een verhit debat tussen voor en tegenstanders. Uiteindelijk besloot Mozilla deze week de versienummers weer te blijven geven zoals iedereen dat nu gewend is, bericht ReadWriteWeb.

Alex Faaborg, die bijdraagt aan het User Interface (UX) team van het open source project, benadrukte in een nieuwsgroep over de commotie dat het nooit de bedoeling is geweest om de versienummers te schrappen. Hij wijt alle commotie aan miscommunicatie binnen het UX team.

Dreigen en beledigen

Volgens ReadWriteWeb ergerde Jonathan Nightingale, engineering director van Firefox, zich mateloos aan de emotionele commentaren over het plan. "Mensen bedreigen en beledigen is het soort feedback dat ik graag zo min mogelijk zie." Hij benadrukte vervolgens dat als een aanpassing niet is doorgevoerd dat ook betekent dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

De voorgestelde verandering stuitte vrijwel direct op verzet. Onder andere van add-on makers. Het is de bedoeling om in de toekomst Firefox iedere 6 weken automatisch te updaten. Als dat gebeurt dan kan het zo zijn dat bepaalde add-ons niet meer werken en gebruikers geen mogelijkheid meer hebben om te zien dat dat aan een browserupgrade ligt.