Mozilla komt gebruikers van Firefox die moeite hebben bij het zoeken naar geschikte updates of versies van Firefox tegemoet. De zogeheten 'stub installer' gaat het complete computersysteem van een gebruiker na en zoekt vervolgens de geschikte download. Een soortgelijk programma zit momenteel al bij Googles webbrowser Chrome ingebakken.

Met de hoge frequentie aan beveiligingsupdates en aanpassingen van de populaire webbrowser - inmiddels aanbeland op versie 15.0.1 - wordt het voor sommige gebruikers steeds lastiger de voor hen geschikte versie eruit te pikken. Mozilla wil met het installatieprogramma dit proces voor hen beter stroomlijnen, stelt het op de introductiepagina.

Alleen voor Windows-gebruikers

Denk bijvoorbeeld aan het aanstaande Windows 8, dat in vier verschillende varianten komt, die allemaal een aparte browserversie kunnen draaien. Mozilla heeft een zogeheten nightly build van de stub installer online gezet voor iedereen die het wil uitproberen. Deze testversie komt in eerste instantie alleen uit voor Windows.

Mozilla maakt tevens bekend dat het Firefox-gebruikers automatisch gaat waarschuwen wanneer zij gebruik maken van verouderde plug-ins. Het gaat om oude versies van Silverlight, Adobe Reader en Adobe Flash. Het gaat ook hierbij in eerste instantie alleen om Windows-gebruikers, die een melding krijgen waarin valt te lezen dat zij niet optimaal browsen en een update moeten maken.