De MSN-uitvoering van de open source-browser heeft namelijk Microsofts aloude consumentenportal MSN.com ingesteld als standaard homepage. Verder gebruikt deze Firefox-variant de Bing-zoekmachine van Microsoft, zowel in het zoekvak als in de adresbalk (de zogeheten AwesomeBar).

Met ingebakken webapp

Het nieuwe 'Firefox with MSN' is te downloaden via een speciale site van Microsoft, met de productnaam als domein. Voor de daadwerkelijke download linkt Microsoft door naar Mozilla. Naast het gebruik van Bing en het automatisch voorschotelen van MSN, wat oorspronkelijk tegelijk met Windows 95 is gelanceerd, slaat 'MSN-Firefox' content van Microsofts webapp msnNOW op in een zogeheten app-tab.

Firefox-maker Mozilla spreekt in een blogpost over de nieuwe variant van een "customized versie van Firefox voor MSN-gebruikers". De open source-stichting merkt daarbij op dat er tot op heden bijna twintig op maat gemaakte uitvoeringen van Firefox bestaan. Deze worden door partners wereldwijd gedistribueerd, waaronder AOL, Twitter, Yahoo, de Russische zoekmachine Yandex en ook Bing.

Afhankelijk van Google

Laatstgenoemde, van Microsoft, heeft eind oktober vorig jaar zijn eigen Firefox-variant gekocht. De daarvoor opgezette downloadsite, eveneens met eigen domeinnaam, bestaat ook nog. Het is niet bekend hoeveel Microsoft en de andere browserpartners betalen voor de aangepaste Firefox-varianten. Feit is wel dat Mozilla financieel nog altijd grotendeels afhankelijk is van zoekreus Google.