Mozilla zal in 2010 een pilot doen met een applicatiewinkel die betaalde browserextensies aanbiedt. Dit heeft de browsermaker onthuld op Add-on-Con 2009, de conferentie voor developers die extensies (add-ons) schrijven voor Firefox. De maker van de open source-browser weigert meer details te geven.

Developers gretig

Wel tekende The Register uit de mond van add-ons productmanager Justin Scott op dat het vooral developers zijn die een app store willen. Zij dringen bij de Mozilla Foundation aan op mogelijkheden om geld te verdienen met extensies. "Wij krijgen te horen van developers dat zij wel een app store willen. Maar we weten niet zeker hoe consumenten er over denken."

Scott wou dat hij meer feedback van consumenten had. Het is Mozilla nog niet duidelijk of en hoeveel eindgebruikers geld overhebben voor add-ons. Hij erkent dat de Firefox-maker gebruikers daar ook nog niet naar heeft gevraagd.

Adblock Plus

Op dit moment staan er circa 10.000 extensies op de add-ons site voor Firefox. In totaal zijn er tot nu toe ruim 1,7 miljard add-ons gedownload. De meest populaire is Adblock Plus, een extensie om advertenties op websites te blokkeren.