Met Snowl kan Firefox worden gebruikt om online discussies bij te houden en eraan deel te nemen. De eerste testversie ondersteunt momenteel twee soorten bronnen: RSS/Atom nieuwsfeeds en Twitter.

Gebruikers kunnen voor twee verschillende manieren kiezen om de berichten in de browser te ontvangen: de standaard manier die gebruik maakt van drie vensters of de zogeheten 'River of news', waarbij er gescrold wordt door het overzicht recente nieuwsitems.

Testversie

De testversie is vooral bedoeld om ervaringen van gebruikers te verzamelen. Mozilla wil graag uitzoeken of de plugin potentie heeft en of het zinvol is om tijd te investeren in de ontwikkeling ervan. Het team achter Snowl is vooral geïnteresseerd in feedback die inzicht geeft in hoe messaging beter kan worden geïntegreerd binnen de browseromgeving en of er wellicht andere manieren zijn naast de twee geboden opties om online communicatie makkelijker en aangenamer te maken.

Mogelijke uitbreidingen voor Snowl in de toekomst zouden zijn: ondersteuning van andere berichtbronnen zoals Facebook, AIM en Google Talk, een verbeterde interface waarbij het mogelijk is om berichten te ontvangen en te schrijven en een Advanced Programming Interface (api) die ontwikkelaars in staat stelt om nieuwe experimentele vormgevingen te ontwerpen, zoals bijvoorbeeld een instant messaging-overzicht.

Waarschuwing

Firefox-fans die Snowl willen uitproberen worden overigens gewaarschuwd: Dit eerste prototype is een primitieve testversie die een hoop bugs bevat en bij nieuwe edities van Snowl zullen er waarschijnlijk dermate veel veranderingen optreden dat al je instellingen gewist kunnen worden.