Woensdagochtend liet Flickr weten dat 'de geruchten waar zijn' en werd de videofunctie toegevoegd aan de service. De video's hebben een maximale lengte van negentig seconden en kunnen alleen door zogenaamde pro-gebruikers op de site geplaatst worden. Daarmee wordt Flickr zeker geen concurrent van bijvoorbeeld YouTube of Blip.tv. Een pro account kost ongeveer 25 dollar per jaar.

'Lange foto's'

Flickr laat weten dat het hun gaat om video's die door de gebruikers zelf zijn gemaakt. Dit ligt in de lijn van de filosofie achter de foto's die op de site te vinden zijn. "Video zal niet anders benaderd worden. Al snel ontstond het idee van 'lange foto's', het opnemen van gedeelten van het leven om dat te delen."

Flickr is onderdeel van Yahoo. Het bedrijf heeft zelf al twee videodiensten: Yahoo Video en het in maart onthulde Yahoo Live. Bij het uitlekken van het idee voor Flickr Video werd al duidelijk dat het niet de bedoeling was dat Flickr Video Yahoo Video ging vervangen zoals eerder wel gebeurde met Yahoo Photos. Deze service hield ongeveer een jaar na de inlijving van Flickr op te bestaan.