Tegen ZDNet zei Butterfield onder meer dat het Yahoo-management tijdens zijn periode bij de zoekmachine "teveel gericht was op de kwartaalcijfers".

'Alleen om het geld'

Butterfield en diens echtgenote Caterina Fake, medeoprichter van Flickr, verlieten Yahoo eerder deze maand, tegelijk met een reeks andere managers van het internetbedrijf. In 2005 had Yahoo de fotosite voor een fors bedrag overgenomen.

Nu heeft Butterfield weinig positiefs over zijn voormalige werkgever te melden. "Als het een onderneming alleen maar gaat om het geld, dan kunnen concurrenten je eenvoudig voorbijstreven", aldus Butterfield. Google is volgens hem een innovatiever bedrijf. "Het management van Google zal ook bezorgd zijn om de cijfers, maar zij nemen grotere strategische risico's, evenals sommige starters", meent Butterfield.

Afgeketste overname

Butterfield was evenmin erg te spreken over de gang van zaken rond de poging van Microsoft om Yahoo te kopen. "Toen de bal eenmaal aan het rollen was, had ik liever gezien dat de overname doorging. Nu heeft Yahoo veel schade geleden; niet alleen op bedrijfsmatig gebied, maar ook op het gebied van leiderschap en moreel", aldus Butterfield.

Toch ontkent Butterfield Yahoo te hebben verlaten vanwege de bedrijfscultuur of de afgeketste overname door Microsoft. "We hadden een overeenkomst voor drie jaar en ik ben al langer gebleven dan die periode."