Dit blijkt uit gesprekken die Dan Farber van CNet voerde met medewerkers tijdens het vierde verjaardagsfeest van Flickr. Volgens hem vertelden verschillende medewerkers, waaronder mede-oprichter Steward Butterfield, dat de videofunctie er 'snel aankomt'. Na enig aandringen kwam boven tafel dat de bèta in april het daglicht zal zien.

Het is niet de bedoeling dat Flickr Video Yahoo Video gaat vervangen zoals eerder wel gebeurde met Yahoo Photos. Deze service hield ongeveer een jaar na de inlijving van Flickr op te bestaan. Gebruikers van de dienst werd de mogelijkheid geboden hun foto's over te zetten naar Flickr of concurrenten Shutterfly of Kodak Gallery.

Laat

Volgens Kakul Srivastava hoofd productmanager bij Flickr, is het publiek van Yahoo Video ook anders dan dat van de fotosite. Flickr heeft op dit moment meer dan 23 miljoen gebruikers.

Flickr is rijkelijk laat met het aanbieden van een videoservice. Het zal moeilijk worden om gebruikers die gewend zijn hun video's op een andere manier te delen terug te lokken naar de site. YouTube is veruit de belangrijkste speler op het gebied van online video. De site heeft eenderde van de videomarkt in de Verenigde Staten in handen.