Het aantal gebruikers van het zakelijke sociale netwerk is gestegen naar 218 miljoen mensen. Volgens LinkedIn is het aantal vooral in dat laatste kwartaal zo gegroeid vanwege “optimalisatie”, dat mede resulteerde in meer dan twee aanmeldingen per seconde, staat in het financieel verslag. In het laatste kwartaal van 2012 had het sociale netwerk nog 202 miljoen gebruikers.

Volgens LinkedIn heeft het meer dan 170 miljoen unieke bezoekers per maand. Het aantal pageviews is explosief gegroeid na een jaar lang stagnatie. In het afgelopen kwartaal werden 11,2 miljard pagina’s bekeken. LinkedIn zegt de aantrekkelijkheid te hebben vergroot door verbeterde zoekfuncties en betere content. Daarnaast zijn de diverse apps voor mobiele platforms verbeterd.

Flinke groeicijfers

LinkedIn heeft 72 procent meer omzet behaald over het eerste kwartaal van dit jaar vergeleken met een jaar eerder. Het netto-inkomen steeg van 5 miljoen naar 22,6 miljoen dollar. De grootste omzet kwam uit wat LinkedIn noemt ‘Talent Solutions’, 184,3 miljoen dollar. Dat kende een stijging van 80 procent. Marketing Solutions bracht 74,8 miljoen dollar op, een stijging van 56 procent. Uit de Premium-abonnees kwam 65,6 miljoen dollar omzet, een stijging van 73 procent. De Verenigde Staten levert LinkedIn nog steeds het meeste op. Uit het thuisland komt 62 procent van alle omzet.

In het lopende kwartaal verwacht LinkedIn een omzet van 342 tot 347 miljoen dollar. Voor het hele jaar is het vooruitzicht met 20 miljoen dollar opgewaardeerd tot 1,43 tot 1,46 miljard dollar aan omzet. De brutowinst wordt geschat op een totaal van 330 tot 345 miljoen dollar.