De site, een initiatief van het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Forum, werd op 28 februari door kroonprins Willem-Alexander gelanceerd, tijdens een staatsbezoek aan Turkije. Het staatsbezoek en de lancering van de website kregen veel aandacht, mede omdat een aantal Turks-Nederlandse studenten met het prinselijk paar meereisde.

Dagblad Spits meldt echter dat er nauwelijks bezoekers naar de site komen. Connectingidenties.com begon als onderdeel van de conferentie 'Interculturele Dialoog en Media' die door Forum georganiseerd werd. Forum-directeur Sadik Harchaoui verklaart tegenover Spits dat hij het beperkte bezoekersaantal 'teleurstellend, maar niet dramatisch' vindt.

Harchaoui geeft aan dat het lastig blijkt om een verbinding te creëren met buitenlandse jongeren, bovendien zou het thema identiteit een 'ontzettend lastig onderwerp' zijn. De Forum-directeur overweegt om bij het Oranjefonds aan te kloppen voor extra subsidie. De instantie ondersteunde het project eerder al met 15.000 euro.

Als het bezoekersaantal ook na die extra impuls niet stijgt, gooit Harchaoui de handdoek in de ring. "Als de jongeren echt niet willen, moeten we de stekker eruit halen", aldus Harchaoui tegenover het dagblad.