Ford-CEO Alan Mulally spreekt rondgaande berichten tegen dat hij zou overgaan naar Microsoft om daar vertrekkend CEO Steve Ballmer op te volgen. "Ik hou ervan om Ford te dienen en ik heb niets nieuws toe te voegen aan mijn plannen om Ford te blijven dienen", zegt Mulally tegen de Amerikaanse krant USA Today. Daarmee sust hij de speculatie, maar geeft hij geen glasharde ontkenning.

Redder van Amerikaanse iconen Ford en Boeing

De mogelijke overstap van Mulally werd al eerder genoemd en de geruchten hierover duiken nu opnieuw op. De topman die Amerikaanse iconen als Ford en Boeing door moeilijke tijden heeft gestuurd, wordt als goede kandidaat beschouwd voor het grote Microsoft. Het bestuur van die softwarereus heeft Mulally al overwogen in een vroeg stadium van de zoektocht naar de volgende CEO. Maar er zijn nog andere kandidaten om de opstappende Ballmer op te volgen, weet persbureau Bloomberg te melden.

Microsoft bevindt zich in een ware saga: een leegkomende troon, een dreigende winter, en een epische strijd om de macht. Naast de zoektocht naar een nieuwe koning werpen de adellijke families van aandeelhouders zich op om hun stempel te drukken op het bestuur van het bedrijf.

Lees ook: Game of Thrones bij Microsoft: touwtrekken aan de top
Dit zijn naast de CEO van Ford de naar Microsoft terugkerende Nokia-topman Stephen Elop, de met Skype in huis gehaalde manager Tony Bates, en voormalig nummer drie bij Microsoft Paul Maritz. Laatstgenoemde is lang in dienst geweest bij de Windows-maker en is via de overname van zijn start-up in dienst gekomen bij storageleverancier EMC waar hij vervolgens diens overname VMware heeft geleid als CEO. Bij die virtualisatieleverancier is Maritz in de zomer van vorig jaar teruggetreden, ten gunste van voormalig Intel-CTO Pat Gelsinger.