Het team gebruikt Albert 2 sinds begin december 2006 om de complexe aerodynamische componenten voor zijn 2007-auto te ontwikkelen. Albert 2 is de snelste supercomputer voor industrieel gebruik in Europa.

Met het proces genaamd 'computational fluid dynamics' is het team in staat om luchtstromen langs de onderdelen te simuleren. Silicon.com schrijft dat het team op deze manier de efficiency van de motor en de koeling van de remmen wil verbeteren.

Albert 2 is uitgerust met een 1.024 Intelprocessor-kern, met een geheugen van 2,0 terabite en een maximum vermogen van 12,3 teraflop (biljoen floating point operations per second). Gemiddeld is Albert 2 hiermee drie keer sneller dan zijn voorganger, Albert 1. Daardoor kan Albert 2 nauwkeurigere berekeningen maken.

BMW-Sauber sloot het grand prix seizoen 2006 af met 36 punten en stond daarmee op de vijfde plaats. BMW-Sauber coureurs Nick Heidfield en Jacques Villeneuve eindigden respectievelijk op de negende en veertiende plaats. De winnaar van vorig jaar was Fernando Alonso (134 punten) van het team Renault (206 punten).

BMW-Sauber durft voor 2007 meer progressie te voorspellen en denkt een stap dichter bij de topteams te kunnen komen. De eerste wedstrijd van dit seizoen is de grand prix van Australi├ź op 18 maart.