Volgens onderzoeksbureau Forrester heeft SAP met Netweaver een achterstand opgelopen ten opzichte van de concurrentie. Het ligt volgens de marktvorser niet voor de hand dat SAP dat gat weet te dichten, ook niet op langere termijn.

'Maagzuur bij klanten'

“In de laatste jaren is SAP teruggevallen in het creëren en onderhouden van een allesomvattend platform”, zegt analist John Rymer van Forrester. “Dat heeft tot maagzuur geleid bij klanten.” Inmiddels is SAP voorbijgestreefd door Oracle en IBM, zegt hij. De kans dat SAP het verloren terrein terugwint, is volgens de analist erg klein.

Rymer zegt tegen de Amerikaanse ict-nieuwssite Infoworld.com dat het waarschijnlijk is dat SAP een van twee scenario’s kiest: of het gaat samenwerken met IBM op het gebied van Java, of het kiest de samenwerking met Microsoft voor .Net. Meest waarschijnlijk echter is dat SAP het beste van alle werelden kiest en daarbij Java blijft gebruiken in combinatie met een samenwerking met Microsoft, en ook nog eens open source-opties gaat bekijken.

Vermijd bedrijfsbrede inzet

Forrester zegt dat klanten Netweaver nog wel kunnen gebruiken als verlenging van hun zakelijke applicaties die ze van SAP hebben gekocht, maar dat vermeden moet worden Netweaver in te zetten in bedrijfsbrede middleware-projecten.

Bron: Channelworld.