Deze conclusie trekt het bedrijf in het rapport: 'Building the Business Case for Windows Vista'. Daarbij heeft het bedrijf nog een tweede rapport uitgegeven, genaamd 'Lessons Learned from Early Adopters of Windows Vista' met daarin de verschillende ervaringen van gebruikers die al zijn overgestapt naar Vista.

99% draait op Windows

Bedrijven moet snel overstappen omdat Windows diep in het bedrijfsleven geworteld is, bepleit Forrester. Volgens marktcijfers draait Windows op 99 procent van alle bedrijfs-pc's in Noord-Amerika en Europa, en op 97 procent van alle pc's binnen kleine bedrijven. Benjamin Gray, auteur van het rapport, ziet weliswaar een opmars van Mac OS en Linux, maar dat heeft in zijn ogen op dit moment te weinig invloed op huidige beslissingen: "Mac OS en Linux zijn inderdaad meer zichtbaar aanwezig, maar dat maakt het voor bedrijven nog niet werkbaar om duizenden gebruikers van Windows over te laten stappen naar een ander platform."

Onduidelijkheid rond Windows 7

Bedrijven moet bovendien overstappen omdat Windows XP na juni 2008 beperkt verkrijgbaar zal zijn, terwijl er nog weinig bekend is over Windows 7. Daarbij waarschuwt Forrester dat er nog grote onduidelijkheid bestaat over de verschijningsdatum van Windows 7. Ook is er nog geen informatie over de features van het nieuwe pakket. Bedrijven zouden daar hun toekomstplannen niet op moeten baseren.

Verbeterde beveiliging

Vista biedt daarnaast veel voordelen, vooral omdat het een betere beveiliging en gebruikerservaring biedt dan Windows XP. Forrester baseert deze conclusie op bevindingen van gebruikers die al zijn overgestapt, maar bevestigt daarbij wel dat problemen met compatibiliteit nog steeds een belangrijk obstakel vormt.

Systeemeisen

Forrester adviseert upgraders overigens om de specificaties van hun computers goed in de gaten te houden. Een pc met vista behoort over ten minste 2GB aan geheugen te beschikken, en niet meer dan 18 maanden oud zijn. Daarbij wordt het gebruik van de gratis Windows Vista Hardware Assessment tools, aangeraden.