In het boekjaar dat eind maart afliep, behaalde Vodafone wereldwijd een omzet van 29,4 miljard pond (circa 43 miljard euro). Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder.

Ondanks de hogere omzet sloot Vodafone het jaar toch af met een verlies van 14,1 miljard pond. Een jaar eerder was dit nog een winst van 7,9 miljard pond. Het grote verlies is voornamelijk veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van 23,5 miljard pond op activiteiten van Vodafone Duitsland, Italië en Zweden.

Om de klap wat op te vangen, is een reeks kostenbesparingen aangekondigd. Zo worden op het hoofdkantoor in Engeland meer dan 400 banen geschrapt. Deze zijn overbodig geworden nadat Vodafone dit jaar de activiteiten in enkele landen verkocht.

Ook wil het bedrijf in Europa 25 tot 30 procent op de it-afdeling bezuinigen. Dit zal binnen drie tot vijf jaar een jaarlijkse besparing moet opleveren van 560 miljoen pond. Verder worden de datacenters gecentraliseerd wat over drie tot vijf jaar moet resulteren in een jaarlijkse kostenbesparing van 320 miljoen pond. Met het centreren van de afdelingen Network Supply Chain Management moet nog eens 3,3 miljard pond worden uitgespaard.

Afgelopen weekeinde schreef de Sunday Telegraph al dat bij Vodafone een grote reorganisatie werd verwacht. Volgens informatie afkomstig van analisten zouden ongeveer zesduizend banen op de tocht staan. Hoeveel banen de aangekondigde bezuinigingen gaan kosten, is niet precies bekend. Bij Vodafone werken wereldwijd ongeveer 60.000 mensen.

Eind maart had Vodafone wereldwijd ongeveer 192 miljoen gebruikers. Dat is 15 procent (of ruim 21 miljoen) meer dan in het jaar daarvoor. In 2005 kreeg de operator er meer dan zes miljoen umts-abonnees bij. Op dit moment bestaat meer dan 60 procent van het Vodafone-netwerk uit 3G-netwerk.