Bij dat cijfer (dat neerkomt op 452 miljoen euro) is gedaan alsof World Online geheel 2000 onderdeel uitmaakte van de Italiaanse internetprovider. Daarvan uitgaand behaalde de onderneming een omzet van 407 miljoen euro.

Exclusief de resultaten van World Online, dat september vorig jaar werd overgenomen, leed Tiscali in 2000 een verlies van 42,3 miljoen euro, tegen 5,7 miljoen euro een jaar eerder. Het gaat bij de verliezen steeds om het zogeheten EBITDA, de resultaten voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie. De omzet nam toe van 32,8 tot 173,7 miljoen euro.

Over het vierde kwartaal leed Tiscali, exclusief World Online, een verlies van 13 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 2,8 miljoen euro.

Zelfstandig leed World Online volgens Tiscali zelfstandig het afgelopen jaar een verlies van ruim 400 miljoen euro, ofwel 883 miljoen gulden. Tiscali schreef dit verlies met name toe aan een bedrag van 208 miljoen euro aan zakelijke- en marketinguitgaven. De omzet nam toe van 64 miljoen euro in 1999 tot 219,7 miljoen euro afgelopen jaar.

Tiscali telde eind december, inclusief WOL, naar eigen zeggen 7,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Het aantal actieve gebruikers bedraagt met 4 miljoen bijna de helft van dat aantal. Begin januari nam Tiscali het Franse LibertySurf over. Het aantal geregistreerde gebruikers is daardoor toegenomen tot 10,7 miljoen, waarvan 4,9 ook actief inbellen via een van de providers.

Oprichter en bestuursvoorzitter Pierre Besnainou van LibertySurf is inmiddels opgestapt, zo meldde de Financial Times eerder donderdag. Zijn vertrek komt ongeveer een week nadat James Kinsella, de CEO van World Online, eveneens zijn vertrek bij Tiscali aankondigde. Kinsella kon het met Tiscali-oprichter Renato Soru niet eens worden de invulling van zijn rol als CEO.