Net als voorgaande jaren organiseerde IDG donderdag in de Prodentfabriek in Amersfoort de jaarlijkse IT Innovation Day. Onder bezielende leiding van Erik de Zwart namen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland het woord om de bezoeker op de hoogte te stellen van IT-innovaties die impact hebben op bedrijf en maatschappij vandaag, morgen en in de verre toekomst.

Zo vertelde Chief Ventures Officer Stefan Verkerk van de Nederlandse bestandsuitwisselingsdienst WeTransfer dat innovatie draait om moed en eerlijkheid: "Moed om vast te houden aan lange termijnvisie. Eerlijkheid om stappen die je elke dag zet te testen." Begin altijd met het waarom voordat je een visie ontwikkelt, hield Verkerk het publiek voor.

Verder wist Ben Wellington de handen op elkaar te krijgen met een aantal verfrissende visualisaties van data in zijn eigen stad New York. De Amerikaan deed uit de doeken hoe hij van iemand die een keer besloot te experimenteren met een open dataset veranderde in een digital storyteller. "Ingewikkelde dingen doe ik eigenlijk niet, dus laat je niet afschrikken om het zelf ook te gaan doen", zei hij.

Cartoon door Loko Cartoons

Naast onder andere Tijn van der Zant die over de geschiedenis van de robotica vertelde en een pleidooi voor een minister van ICT hield, was de uit Londen afkomstige astronoom Colin Stuart een hoogtepunt. Hij liet bezoekers zien dat het wel degelijk mogelijk is te tijdreizen en dat de eerste tijdreizigers al op aarde rondlopen. We kunnen nu nog maar reizen op 0,04 procent van de lichtsnelheid, maar als dat door innovaties toeneemt, zijn de gevolgen enorm.

Foto's: Julie Hrudova