Corbis, in 1989 opgericht door Bill Gates, werkt samen met Picscout aan de website PicApp.com, die zich nu in een testfase bevindt. Bloggers kunnen via de site een link bemachtigen naar foto's die ze op hun blog willen plaatsen. Die foto's bevatten een uitklapadvertentie die een deel van de afbeelding bedekt of een geïntegreerde advertentie die getoond wordt als een gebruiker zijn cursor over het plaatje beweegt.

"We werken met een partner om te zorgen dat de afbeeldingen getraceerd worden, zodat we misbruik altijd kunnen ontdekken", zo verklaarde Corbis-ceo Gary Shenk eerder deze week op de Reuters Mediabijeenkomst in New York. "Maar zolang je de deze applicatie gebruikt om de foto's te downloaden, zit je goed." Via PicApp kunnen bloggers bovendien geld verdienen aan de foto's die ze gebruiken, doordat ze meedelen in de advertentieinkomsten uit de getoonde 'in-photo' advertenties.

Shenk staat pas sinds juli dit jaar aan het roer en moet het bedrijf gaan omvormen. De laatste maanden investeert Corbis veel in snelgroeiende bedrijven die op een ander gebied opereren dan de beeldbank zelf. De kernactiviteit van het bedrijf staat onder druk door goedkope fotosites die werken met microbetalingsmethoden.

Begin november kondigde Corbis nog de overname aan van het Canadese Veer, dat naast foto's ook grafische elementen als fonts en illustraties verkoopt. In juni startte het bedrijf met een marktplaats voor amateurfoto's, waar kiekjes voor prijzen tussen de 1 en 50 dollar verhandeld worden, zo meldt Reuters.