De combinatie van een Canon-camera en de 80x-speed Compactflash-geheugenkaarten van Lexar kunnen voor problemen zorgen. Het gaat om de volgende type camera's: EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II, EOS 20D, EOS Digital Rebel XT (in Nederland bekend als de EOS300D)/EOS 350D Digital en EOS Kiss Digital N.

Canon en Lexar hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te zoeken. Die komt binnen een week in de vorm van nieuwe firmware.

Gebruikers van de camera's EOS-1Ds Mark II en EOS-1D Mark raken foto's kwijt wanneer ze de camera instellen op de 'raw+jpeg'-modus en direct na het schieten van een foto op de display-knop drukken. Het scherm kan vervolgens helemaal wit worden, waarna alle foto's in de buffer verdwijnen.

Zeldzaam

Indien het scherm op wit gaat, worden gebruikers aangeraden de batterij te verwijderen en deze opnieuw te plaatsen. Om dit euvel te voorkomen raadt Canon aan om te wachten totdat alle foto's zijn weggeschreven naar de geheugenkaart alvorens op de display-knop te drukken. De eigenaar van de camera kan dit checken door het access-lampje in de gaten te houden.

Ook voor dit probleem komt binnen een week een firmware-update, zo heeft Canon beloofd. Canon benadrukt dat beide problemen zeer zeldzaam zijn en amper voor komen, maar biedt desondanks zijn excuses aan op de website.