De Foxconn-CEO bespot de producten als telefoons die perfect zijn ontworpen voor de achterste van de consument. Hij ziet dan ook weinig in de ontwerpen die concurrenten Samsung en LG maken voor smartphones. "Mensen zijn onder de indruk van schermen die kunnen transformeren, maar vergeten dat je het apparaat ook moet kunnen gebruiken", zegt Gou op een aandeelhoudersvergadering waar onze collega's van PCWorld over berichten.

Niet enthousiast

De baas van het Taiwanese Foxconn, dat de assemblage in China verzorgt voor onder meer de iPhone, iPad, Kindle, Playstation 4, Xbox One, nam onlangs nog een kijkje bij één van de twee Koreaanse bedrijven (lees: Samsung) en was niet enthousiast. "Zij legden mij uit dat als mannen een grote telefoon in hun broek willen stoppen, deze wel moet passen om hun billen. Een bedrijf dat wereldwijd op één staat, nummer twee in displays is en dit is wat hun marketing heeft te vertellen."

Ondanks de kritiek zijn er ook mensen die wel geloven in een gebogen scherm voor mobiele apparaten. Volgens bijvoorbeeld de criticasters van TechHive maken de nieuwe generatie schermen van bijvoorbeeld de LG G Flex het juist gemakkelijk om een smartphone vast te houden en geeft zo'n scherm een "premium" gevoel.

35-megapixel camera

Foxconn is echter met andere dingen bezig. Het bedrijf ontwikkelt volgens CEO Gou momenteel een telefoon met een 35-megapixel camera, zonder uitschuivende lens.

Lees ook: Samsung's gebogen smartphone: grote innovatie of gimmick?