Directeur Terry Gou van Apple-en Microsoftfabrikant Foxconn heeft op een jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders flink uitgehaald naar Samsung. Gou maakte publiekelijk bekend geen hoge pet op te hebben van het Koreaanse bedrijf en zijn werkwijze. En passant meldde hij dat consumenten moeten wachten op de nieuwe iPhone, die “de Samsung Galaxy SIII voor schut zal zetten."

Doel is Samsung verslaan

In de Aziatische media wordt gespeculeerd dat Gou het verslaan van aartsrivaal Samsung tot levensdoel heeft gemaakt. De Foxconn-directeur zou volgens de China Times gezegd hebben dat Samsung als bedrijf “een rijk verleden van diefstal bij concurrenten" heeft, schrijft onder meer FocusTaiwan.

De Foxconn-directeur gaat volgens FocusTaiwan een stap verder door te stellen dat je met Japanners beter kunt samenwerken. “Ik respecteer de Japanners en met name hun prestaties en manier van communiceren. In tegenstelling tot de Koreanen vallen zij je niet van achteren aan" tekent de Taiwanese nieuwszender uit zijn mond op. Foxconn is onlangs een samenwerking aangegaan met het Japanse electronicabedrijf Sharp.

'Exclusief contract afgesloten'

Inhoudelijk liet de Foxconn-topman overigens niet het achterste van zijn tong zien. Hoewel Gou blij is met de nieuwe samenwerking met Sharp, dat schermen voor onder meer de iPhone, de iPad en een toekomstige Apple-tv gaat bouwen, kwam er op de aandeelhoudersbijeenkomst geen duidelijkheid over wat de nieuwe iPhone dan zo veel beter maakt dan de Galaxy SIII gaat maken. Wel meldde Gou zijn aandeelhouders dat er een “exclusief contract" is afgesloten met Corning, het bedrijf dat werkt aan ultradun smartphoneglas.