De gesprekken bevinden zich in een afrondende fase. De overname zou morgen al bekend worden gemaakt, stelt CNN.

Grote verliezer in de strijd is KPN. De Nederlandse telecomaanbieder is begin mei nog een samenwerking aangegaan met het Japanse NTT DoCoMo om de financi├źn voor de eventuele overname van Orange bij elkaar te krijgen. Naar verluidt, heeft France Telecom gewonnen omdat het een recordbedrag van ruim 110 miljard gulden op tafel wil leggen. KPN zou minder over hebben gehad voor het Britse bedrijf.

Met de overname van het derde mobiele netwerk op de Britse markt wordt France Telecom een directe concurrent van haar vroegere partner Deutsche Telekom. De Duitse firma heeft in augustus 1999 One2One aangeschaft. One2One staat nummer vier op de Britse ranglijst van mobiele telecomaanbieders.

De huidige eigenaar van Orange, Vodafone, heeft evenmin stilgezeten. Begin dit jaar heeft het concern nog het Duitse Mannesmann opgekocht. Volgens afspraak met de Europese Commissie moet Vodafone de oude Mannesmann-dochter Orange afstoten. Hiermee wil de EC voorkomen dat de nieuwe combinatie een te overheersende rol te gaat spelen op de Britse markt.

Eerdere relevante berichten: France Telecom maakt werk van bod op Orange (23 mei 2000) KPN Mobiel voor de zomer naar de beurs (14 maart 2000) Mannesmann stemt toe in overname door Vodafone (04 februari 2000)