De nieuwe FreeBSD had oorspronkelijk op 24 november moeten uitkomen, maar werd enkele keren uitgesteld wegens een paar hardnekkige bugs. Versie 10 kent verbeteringen op het vlak van laptop-performance, WiFi en virtualisatie, en heeft betere SSD-ondersteuning. Er zijn tevens meerdere verbeteringen op netwerkgebied, waaronder de introductie van de DNS-software Unbound en LNDS ten nadele van BIND.

Unix-telg

FreeBSD is de populairste van de drie open-source-dochters van BSD, een afstammeling van het oorspronkelijke Unix uit 1969. Delen van FreeBSD zijn onder andere terecht gekomen in Darwin, het onderliggende systeem van Apple's Mac OSX. FreeBSD wordt vrijwel alleen gebruikt als server. Ondanks dat Linux-software op FreeBSD kan draaien, wordt de BSD-dochter amper op desktops en laptops gebruikt.

Streefbedrag inzamelingsactie nog niet gehaald

Zoals elk jaar houdt FreeBSD aan het eind van het jaar een inzamelingsactie om de ontwikkeling een impuls te kunnen geven. Afgelopen december wilde het hiermee niet zo vlotten. Het lukte niet om het streefbedrag van één miljoen te halen. De donatie-ronde is echter nog steeds actief en de barometer staat op dit moment op vijfenzeventig procent van het streefbedrag.