Vorig jaar schreef Freehosting een prijsvraag uit. Wie zich voor 31 december aanmeldde bij de hostingprovider, zou kans maken op een Audi A2. De verloting zou plaatsvinden op 15 januari, maar door het faillissement van het bedrijf kwam het daar nooit van.

Wacht tot volgende week, dan nemen we een beslissing over de prijsvraag, zo beloofde bedrijfsjurist Jeroen van der Zouwen vorige week. Hij heeft woord gehouden: Freehosting, dat tegenwoordig opereert onder de naam LaDot Hosting, laat via een persbericht weten dat er een winnaar is: de 'dolblije' heer R. Veldhuis.

De heer Veldhuis krijgt alleen geen Audi A2, maar een Volkswagen Beetle. En niet voor altijd, maar slechts voor een jaar. Volgens Joost Wasch, CEO van LaDot Hosting ('een organisatie met (...) kapitaalkrachtige Amerikaanse aandeelhouders', volgens het persbericht), is daarmee een goede oplossing gevonden.

"Wij willen de klanten niet teleurstellen, door deze actie, geïnitieerd door Freehosting.nl, te laten voor wat het is. Daarom zijn wij met een passende oplossing gekomen", aldus Wasch in het persbericht.

Overigens heeft de Stichting De Ombudsman uit Hilversum de nodige kritiek geuit op de prijsvraag van Freehosting. Volgens De Ombudsman is een dergelijke prijsvraag in strijd met de Wet op de Kansspelen. "Bij een loterij moet de opbrengst naar een goed doel gaan en dat is hierbij niet geval", aldus J.C. van Maerle van De Ombudsman. Overigens is er de laatste jaren nooit vervolging ingesteld tegen bedrijven die zogeheten 'sweepstakes' organiseerden.

Van der Zouwen was niet bereikbaar voor commentaar.