Volgens diverse lezers van WebWereld heeft Freehosting nu al meer dan een week problemen met de e-mailserver. Sinds enkele dagen is ook de ftp-server van de hostingprovider slecht te bereiken. Mensen kunnen daardoor geen nieuwe bestanden uploaden naar hun door Freehosting gehoste sites.

Mensen die bij wijze van test een e-mailtje naar hun account bij Freehosting stuurden, kregen het bericht onbestelbaar retour. Slechts een gedeelte van de e-mail zou bij klanten aankomen. Met name de beheerders van nieuwe domeinnamen zouden te lijden hebben onder de problemen met de e-mailservers.

Volgens een bericht op de site van Freehosting is de slechte bereikbaarheid van de ftp-servers het gevolg van 'onvoorziene technische problemen'. De problemen zouden 'van tijdelijke aard' zijn. Over de problemen met de mailserver wordt op de site van de hostingprovider niet gerept.

Als gevolg van de problemen met de ftp- en e-mailservers is ook de helpdesk van Freehosting slecht te bereiken. De provider raadt klanten aan hun vragen per e-mail te stellen.

Het is niet voor het eerst dat Freehosting te kampen heeft met technische problemen. De onstuimige groei van het bedrijf is voortdurend gepaard gegaan met klachten over de kwaliteit van de dienstverlening. De klachten betreffen vooral administratieve kwesties als de verwerking van aanmeldingen en de verhuizing van domeinnamen.

Freehosting was onbereikbaar voor commentaar.

Op dinsdag 30 januari werd ook bekend dat Freehosting uitstel van betaling heeft aangevraagd.