Er was al veel ICT-nieuws de afgelopen week, maar iets leuks ontstond bij de val van het Kabinet Balkenende IV. De verslaglegging vond voor een groot gedeelte plaats op twitter, ondermeer door een aantal blauwbekkende twitteraars die op het Binnenhof tot diep in de nacht bleven tweeten.

Bijzonder daarbij was ook de rol van RTL politiek verslaggever Frits Wester (@fritswester) bijzonder. Hij was de eerste die de val twitterde en kreeg er ruim 8000 followers bij de afgelopen nacht. Op sommige momenten kwamen er meer dan 50 volgers per minuut bij. We spreken met hem en hij is enthousiast wat twitter toevoegt aan zijn werk.

Verder spreken Jasper Bakker en Brenno de Winter over de rechter die Centric dwingt om een klant te helpen bij het wegmigreren bij hun product, de breuk tussen HP en Cisco, de 50 miljoen voor C2000, de privacyrechtszaken tegen Facebook en de vingerafdrukkendatabase. Uiterst voorzichtig spreken we ook over Pretium.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.