Voormalig spammer Sanford Wallace stopte zijn activiteiten al in 1998, maar de rechtszaak tegen zijn bedrijf Smartbot.net, werd pas in 2004 aangespannen. Wallace verspreidde spyware die ervoor zorgde dat de lade van de cd-rom speler open ging, waarna een melding op het beeldscherm verscheen met de tekst 'Final warning! If your cd-rom drive's open...You desperately need to rid your system of spyware pop-ups immediately! Download Spy Wiper now!'

Het bedrijf probeerde de 'anti-spyware programma's' Spy Wiper en Spy Deleter voor 30 dollar te verkopen. De Federal Trade Commission (FTC) beschuldigde Smartbot.net van het op een misleidende wijze installeren van spyware, het veranderen van de pc-instellingen en het kapen van zoekmachines. De rechter oordeelt nu dat Wallace 4,1 miljoen dollar aan gemaakte winst moet afstaan.

In januari 2006 veroordeelde de FTC de makers van de programma's SpywareAssassin en SpyKiller tot het betalen van 2 miljoen dollar boete, voor vergelijkbare overtredingen, zo meldt Informationweek.