- De

FTC, de Amerikaanse toezichthouder voor de handel, zou de fusie tussen Time Warner en America Online willen blokkeren tenzij de concerns bereid zijn hun kabelnetten open te stellen voor concurrerende internetproviders. Dat meldt The Washington Post op basis van goed ingevoerde bronnen. De FTC zou bezorgd zijn dat in gebieden waar Time Warner de enige kabelaanbieder is, consumenten die kabelinternet willen gedwongen worden een door AOL-Time Warner gecontroleerd informatieaanbod te accepteren. De bedrijven hebben nog eens herhaald dat zij er geen problemen mee hebben om hun kabelnetten open te stellen voor andere aanbieders.

-

T-Online zet de overname van het Spaanse

Ya.com door, zo melden diverse media. De internettak van Deutsche Telekom betaalt 550 miljoen euro voor het bedrijf. Ya.com telt 2,3 miljoen abonnees en is daarmee de tweede provider van Spanje. De overname wordt deels in contanten en deels in aandelen betaald. Ya.com, voor 83,9 procent in handen van het Spaanse telecombedrijf Jazztel, wordt de eerste activiteit van T-Online op het Iberische schiereiland. Inbegrepen in de overname is Terravista.pt, de tweede portalsite van Portugal. T-Online richt haar vizier voor overnames ook op Groot-Brittannië en Italië.

- Planet Media Groep heeft de banden met SNT Groep versterkt. De twee bedrijven gaan een strategische overeenkomst aan op het gebied van customer care activiteiten. SNT verzorgt al sinds begin dit jaar een deel van de helpdeskactiviteiten voor de Planet Media Groep, waaronder de providers Planet Internet en Het Net vallen.

KPN heeft een belang van 51 procent in SNT en is voor 100 procent eigenaar van Planet Media Groep.

-

Computer Associates heeft een rechtszaak verloren die een groep aandeelhouders van On-Line Software, een negen jaar geleden door CA overgenomen bedrijf, had aangespannen. CA heeft een bepaalde aandeelhouder een betere prijs betaald dan alle anderen. Dat is volgens de Amerikaanse wetgeving niet toegestaan. Het softwarebedrijf moet nu waarschijnlijk een boete van zes miljoen dollar betalen aan de gedupeerden.