Volgens onderzoeksbureau Multiscope had Funda.nl in december 2,73 miljoen unieke bezoekers. Met een bereik van 21 procent laat de site de concurrentie ver achter zich, zo is op te maken uit een door Multiscope gepubliceerd lijstje van best bezochte huizensites.

De tweede plaats is voor Eigenhuis.nl met maandelijks ongeveer 620.000 bezoekers. Derde staat Woonwebsite.nl met 460.000 bezoekers. De cijfers zijn afkomstig van het Visiscan-onderzoek van Multiscope dat gebaseerd is op het surfgedrag van een panel van 1500 mensen.

Opvallend is dat de site Funda, een site van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), ruim tien keer zo groot is als Zoekallehuizen.nl waarmee Funda een juridisch geschil heeft. Zoekallehuizen.nl staat in het Multiscope-lijstje op de zevende plaats met 230.000 bezoekers.

Bijna een jaar geleden werd Zoekallehuizen aangeklaagd door de NVM en twee makelaars omdat de site zou profiteren en parasiteren op de investeringen en prestaties van de makelaars.

De rechter oordeelde vorig jaar in hoger beroep dat Zoekallehuizen.nl niet profiteert en parasiteert van de gegevens van Funda. Er loopt nu nog een bodemprocedure van de NVM tegen Zoekallehuizen.nl.